Full Glass Design – A jövő üvegmegoldásai

Üvegkorlát

A Full Glass üvegkorlátok egyedi méretben, az előírásoknak megfelelően edzett, ragasztott biztonsági üvegből készülnek. A két üveglap között található fóliaréteg biztosítja a maximális biztonságot. Az üvegtábla törés esetén nem tud szétesni, nem okoz balesetet, mivel az üvegek közé laminált fólia egyben tartja az üveglapokat, így átesés elleni védelemmel is szolgál.

Rögzítés szerint megkülönböztethetünk:

  • Oszlopos
  • Rövidlábas
  • Pontmegfogásos
  • Vonal menti rögzítésű, U – profilba sorolt korlátok

FGD Üvegkorlát oszlopos kialakítással

Üvegkorlát köroszlopos rögzítéssel

Rozsdamentes acélból gyártott oszlopok és korlátmegfogók fogják közre a méretre gyártott üvegtáblákat, a képen látható módon.

Az „üvegbetétek” minden esetben ragasztott biztonsági üvegből készülnek. A kialakítás során alkalmazott üveg és fém tökéletes egyensúlyt alkot.

Ez a klasszikus megoldás nagyon közkedvelt megrendelőink körében, elegáns, könnyen tisztítható, örökéletű, nem rozsdásodik. Egyszerűségéből adódóan nem megy tönkre, bárhol felépíthető, kérhető kapaszkodóval vagy kapaszkodó nélkül is.

FGD Üvegkorlát rövidlábas rögzítéssel

A rozsdamentes acélból gyártott rövid korlátlábak ötvözik a klasszikus megoldásokat a modern megjelenéssel. Az üveg dominál a megjelenésben, mégis jelen van benne a fém.

A rövidlábas rögzítésnél a korlátok edzett, ragasztott üveggel készülnek, így az üvegtábla törés esetén nem tud szétesni, nem okoz balesetet. Az üvegek közé laminált fólia egyben tartja mind a két réteget, így átesni sem lehet rajta.

 

FGD Üvegkorlát pontmegfogásos rögzítéssel

Üvegkorlát pontmegfogásos rögzítéssel

Az egyik legnépszerűbb típus a korlátépítésben. Közkedveltsége a minimális szerelvény felhasználásnak köszönhető. Nincsenek oszlopok, melyek megosztanák az összképet, a pontmegfogásos rögzítés alkalmazásával modern hatás érhető el, ahogy szinte „lebegnek az üvegtáblák” a födém síkja előtt.

Kivitelezése az üvegtáblán elhelyezett furatokon keresztül, oldalról, a födémbe csavarozva történik. A pontmegfogók szintén rozsdamentes anyagúak, nem rozsdásodnak. Az üvegtáblák minden esetben edzett-ragasztott biztonsági üvegből készülnek a maximális biztonság elérése érdekében.

FGD Üvegkorlátok vonal menti rögzítéssel

Üvegkorlátok vonal menti rögzítéssel

A legnépszerűbb korlátfajta. Hasonlóan a pontmegfogásos rögzítésű korlátokhoz, itt sincs szükség a függőleges tartóoszlopokra. Az üvegtáblák alsó élük mentén kerülnek rögzítésre, ezt nevezzük vonal menti rögzítésnek.

A vonal menti korlátok edzett-ragasztott üveggel készülnek, így az üvegtábla törés esetén nem tud szétesni, nem okoz balesetet, mivel az üvegek közé laminált fólia egyben tartja mind a két réteget.

A rögzítő szerkezet lehet gyári alumínium profil eloxált felülettel, vagy egyedileg készített rozsdamentes anyagú, szálcsiszolt felületű. A változatos síneknek köszönhetően szinte bármely födémre rögzíthető.

Referenciáink

Ajánlat kérés